تولید ملی، حمایت از کار و کالای ایرانی از منظر مقام معظم رهبری(3)



 

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/85
 

تولید یعنى چه؟ مقصودم فقط تولید کالا نیست؛ تولید در یک گستره‏ى وسیع باید شعار ملت باشد. تولید کار، تولید علم، تولید فناورى، تولید ثروت، تولید معرفت، تولید فرصت، تولید عزت و منزلت، تولید کالا و تولید انسانهاى کارآمد؛ این‏ها همه تولید است. رمز سعادت ملت ما در این است که در این گستره‏ى وسیع، هم دولت و هم ملت، بر این تولید همت بگماریم. این تأمین‏کننده‏ى امنیت ملى و اقتدار و پیشرفت کشور است؛ این یک جهاد است.
من امروز به شما عرض مى‏کنم، هم به مسئولین و مأموران دولتى و هم به آحاد مردم، به خصوص به شما جوانها؛ این یک جهاد است. امروز تولید علم، تولید کار، تولید ابتکار، تولید کالا، کالاى مورد نیاز مردم، تولید انسان کارآمد، تولید فرصت و تولید عزت، هرکدام از این‏ها یک جهاد است. مجاهد فی سبیل الله تولیدکننده است؛ باید هم علم را بیاموزیم و هم علم را تولید کنیم. ما باید یک کشور عالم بشویم. در یک روایتى از امیر المؤمنین نقل شده است که فرمود: «العلم سلطان، من وجده صال و من لم یجده صیل علیه» ؛ یعنى علم اقتدار است، علم مساوى است با قدرت؛ هرکسى که علم را پیدا کند، مى‏تواند فرمانروایى کند؛ هر ملتى که عالم باشد، مى‏تواند فرمانروایى کند؛ هر ملتى که دستش از علم تهى باشد، باید خود را آماده کند که دیگران بر او فرمانروایى کنند. ما باید علم را با همه‏ى معناى کامل آن به عنوان یک جهاد دنبال کنیم؛ این را من به جوانها، استادان و دانشگاهها مى‏گویم. علاوه بر این، علم مجرد و به تنهایى هم کافى نیست؛ علم را باید وصل کنیم به فناورى، فناورى را باید وصل کنید به صنعت، و صنعت را باید وصل کنیم به توسعه‏ى کشور. صنعتى که مایه‏ى توسعه و پیشرفت کشور نباشد، براى ما مفید نیست؛ علمى که به فناورى تولید نشود، فایده‏اى ندارد و نافع نیست. وظیفه‏ى دانشگاهها سنگین است؛ وظیفه‏ى آموزش و پرورش سنگین است؛ وظیفه‏ى مراکز تحقیقاتى و مراکز پژوهشى سنگین است.
**********

‌‌بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعى از پیشکسوتان جهاد و شهادت و خاطره‌‌گویان دفتر ادبیات و هنر مقاومت‌، 31/6/84
 

شما مى‏دانید در دوره‏ى پهلوى یکى از رایج‏ترین تبلیغات، «نمى‏توانیم» بود. همه‏ى ما از بچگى این‏طور بار آمده بودیم که جنس ایرانى مساوى است با بد بودن، پست بودن و نامرغوب بودن؛ ایرانى مساوى است با ناتوانى در تولید جنس خوب در همه‏ى زمینه‏ها. اصلًا این فرهنگ را در ذهن ملت ما نهادینه کرده بودند. این در حالى است که این موضوع 180 درجه با واقعیت فرق دارد. این ملت، ملتى است که از همه جهت مى‏تواند؛ مى‏تواند تولید کند، مى‏تواند رشد بدهد، مى‏تواند ابتکار کند، مى‏تواند مرزهاى علم و فناورى را بشکند و جلو برود.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/84
 

من چند سال پیش در یکى از سخنرانى‏هاى اول سال در مشهد گفتم اگر نفتى که امروز تولید کشور ما و منطقه‏ى خاورمیانه است، اروپایى‏ها و غربى‏ها مى‏داشتند و بنا بود ما از آن‏ها نفت بخریم، هر بشکه نفت را از قیمتى که امروز از این منطقه مى‏خرند، گران‏تر مى‏فروختند و حاضر نبودند به ما نفت بدهند. آن‏ها از هر چیزى که ملتهاى این منطقه را مستغنى و مستقل کند و آن‏ها را روى پاى خودشان نگه دارد، نگرانند. آن‏ها مى‏خواهند این منطقه‏ى پُرجمعیت و پُرنعمت و داراى منابع زیرزمینى همیشه محتاج آن‏ها باشد؛ لذا با فناورى ما هم مخالفند، با دانشمند شدن جوانان ما هم مخالفند، با داشتن انرژى هسته‏یى هم مخالفند و اگر بتوانند، با داشتن نفت ما هم مخالفند؛ کمااینکه یک روز از بى‏کفایتى و خیانت زمامداران این کشورها استفاده مى‏کردند و نفت را به یغما مى‏بردند. سالهاى متمادى نفت ایران در اختیار انگلیسى‏ها بود؛ حتّى مختصرى به دولت وابسته‏ى بى‏کفایت آن روز مى‏دادند و نفت را براى خودشان مى‏بردند؛ بعد هم امریکایى‏ها و دیگران وارد شدند و اختیارها را در دست گرفتند. این‏ها این را مى‏خواهند. این‏ها از اینکه کشورى مثل ایران بتواند نیروگاه هسته‏یى داشته باشد و خودش هم سوخت این نیروگاه را تولید کند و دستش پیش کشورهاى اروپایى و غیره دراز نباشد، ناراحتند؛ مسئله این است.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور و اعضاى هیأت دولت‌،4/6/83
 

ما در زمینه‏ى همه‏ى فعالیتهاى گوناگون اقتصادى و تولیدى کشور و حواشى آن، باید توجه کنیم که ما هم توسعه‏محوریم، هم عدالت‏محور. ما طبق برخى از سیاستهایى که امروز در دنیا رایج است و طرفداران زیادى هم دارد، نیستیم که صرفاً به رشد تولیدات و رشد ثروت در کشور فکر کنیم و به عدالت در کنار آن، فکر نکنیم؛ نه، این منطق ما نیست. نوآورى نظام ما همین است که مى‏خواهیم عدالت را با توسعه و با رشد اقتصادى در کنار هم و با هم داشته باشیم و اینها با هم متنافى نیستند. ما دیدگاهى که تصور کند اینها با هم نمى‏سازند و یا باید این را انتخاب کرد یا آن را، قبول نداریم. این نکته باید در همه موارد؛ هم در کاهش حجم دولت، هم در مسأله‏ى خصوصى‏سازى، هم در نگاه کلى به مسائل اقتصادى و هم در تقسیم منابع میان بخش خصوصى و بخش تعاونى و بخش دولتى رعایت شود.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع بزرگ مردم همدان‌، 15/4/83
 

ضلع سوم این است که مناسبات اقتصادى و اجتماعى سلامت پیدا کند؛ این، هم بر عهده‏ى مسئولان است- بر عهده‏ى دولت، قوه‏ى قضائیه و مجلس شوراى اسلامى- و هم بر عهده‏ى آحاد مردم است. مناسبات اقتصادى و اجتماعى غلط یعنى چه؟ یعنى رواج قاچاق، رباخوارى، مصرف‏گرایىِ افراطى و گرایش به تفاخر در استفاده از مصنوعات خارجى در مقابل نمونه‏هاى داخلى آن، که معنایش این است که کارگر ایرانى را به نفع کارگر خارجى بیکار مى‏کند. باید افتخار به استفاده‏ى از مصنوعات داخلى در مردم و مسئولان بیدار شود. در درجه‏ى اول خود مسئولان و دستگاه‏هاى دولتى و قواى سه‏گانه، و در درجه‏ى بعد آحاد مردم به این نکته توجه کنند و اهمیت دهند.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضاى هیأت دولت‌، 5/6/82
 

باید به طرف مصرف تولیدات داخلى رفت. وقتى مى‏خواستند ساختمان اجلاس بین‏المللى را بسازند- ساختمانى که امروز ما پُزش را مى‏دهیم- مهندسان آن اینجا آمدند. من به آن‏ها گفتم تصمیم قطعى بگیرید که در این ساختمان هیچ مصالح خارجى به کار نرود. فقط در آخرِ کار در بخشى از کارهاى صوتى و الکترونیکى و استفاده از موکت نسوزى که در داخل نمى‏توانیم تولید کنیم، از تولیدات خارجى استفاده کردند. این ساختمانِ به آن عظمت، نود و چند درصد مصالحش از تولیدات داخلى است. بنده در قضیه ساختِ آن ساختمان چند بار قاطع این موضوع را گفتم و ابلاغ کردم که رفتند و دنبال کردند و شد. ما مى‏توانیم؛ این همه تولید داخلى داریم: چینى، بلور و کارهاى چوبىِ به این خوبى داریم، که باز آقایان و بخصوص این شرکتها از خارج مى‏آورند!
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام، 15/5/82
 

پیوستن به سازمان تجارت جهانى از نظر من کارى است مثبت؛ اما هنگامى که ما زیرساخت‏هاى لازم را براى این کار داشته باشیم، که الآن این را نداریم. الآن برداشتن تعرفه‏ها و رفتن داخل سازمان تجارت جهانى، یعنى هضم شدن در یک اقتصاد برتر، بدون امکان رقابت؛ یعنى کَم شدن و غرق شدن؛ یعنى همین تولید داخلى را هم که تا امروز با زحمت و خون دل فراهم شده، از دست دادن و نابود کردن. بله؛ سازمان تجارت جهانى میدان گسترده‏اى براى فعّالیت است؛ اما باید قدرت شنا داشته باشیم. آن روز من گفتم این کار مثل این است که ما یک تیم فوتبال را به مسابقات جام جهانى بفرستیم؛ درحالى‏که اعضاى آن هیچ تمرینى نکرده باشند. نتیجه‏ى این کار این است که ما بیست تا گل مى‏خوریم و برمى‏گردیم! ما باید آمادگى را فراهم کنیم و عجّله هم نداشته باشیم. پنج سال دیگر شد، ده سال دیگر شد، دیر نمى‏شود. اوّل باید زیرساخت‏هاى اقتصادى مستحکم شود و ما خاطر جمع شویم، بعد با خیال راحت و با میل وارد صحنه شویم. الآن توصیه‏ى هضم شدن در اقتصاد جهانى، براى اقتصاد ملى و مستقل ما سمّ مهلکى خواهد بود.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان وزارت‌خانه‌های صنایع و بازرگانی، 10/4/80
 

پدیده‏ى قاچاق و قاچاق‏فروشى، ضربه به اقتصاد و هویّت ملى کشور و همه‏ى برنامه‏ریزى‏هاست. این از لحاظ شرعى، یک عمل ممنوع و حرام قطعى است؛ چون موجب افساد است. جاى مقابله با فساد قاچاق، فقط مرزها نیست. جنس قاچاق را باید دنبال کرد، تا آنجایى که در معرض فروش قرار داده مى‏شود. جنس قاچاق، تولید داخلى را تضعیف، اشتغال ناسالم را ترویج و اشتغال سالم را محدود مى‏کند. بخش بازرگانى و بخش تولید و صنعت مى‏توانند به هم کمک کنند. بازرگانى کشور مى‏تواند در خدمت ترویج تولیدات داخلى قرار گیرد. ما بحمد اللّه در بخشهاى مختلف اقتصادى و در اصناف مختلف، انسانهاى مؤمن، خدوم، علاقه‏مند و دلسوز زیاد داریم؛ چرا باید به این انگیزه‏هاى پاک و مطهّر بدبین بود؟ همین اصناف و بازار کسانى بودند که در دوران اختناق به این نهضت کمک کردند. امام فرمود، اصناف بازوى قدرت‏مندِ نهضتند. همین‏طور هم بود؛ این‏ها تلاش و مجاهدت کردند. تاجر و کاسب بازارى سرمایه‏ى خودش را در معرض تطاول مأموران بى‏انصاف رژیم سفّاک گذشته قرار داد، براى اینکه به مرجع تقلید و به دین خود و نهضت اسلامى کمک کند. این‏ها را نباید فراموش کرد. در ماههاى قبل از پیروزى انقلاب، صنعتگران و کارگران کشور بزرگترین ضربه را بر پیکر رژیمِ پوسیده‏ى سفّاک پهلوى وارد کردند. این‏ها را نباید فراموش کرد. در دوران جنگ، کارگران و بسیارى از صنعتگران ما، با فداکارى توانستند حرکت صنعتى را در کشور از توقّف و رکود و مرگ نجات دهند. مردم، مؤمن و متعهّدند. مسئولان باید با همان روحیه‏ى تعهد، علاقه‏مندى به مصالح مردم، توجه به مصالح عالیه‏ى انقلاب و پاک‏دامنى و پاک‏دستى، این حرکت عظیم را ادامه دهند.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در خطبه‌هاى نماز جمعه تهران‌، 7/9/78
 

در دوره‏ى پیش از انقلاب همان سالهاى اواخر دهه‏ى چهل و اوایل دهه‏ى پنجاه بارها در سخنرانیهایى که براى جوانان تشکیل مى‏شد، از روى شواهد و قرائن مى‏گفتم این وضعیتى که ما از لحاظ بى‏بندوبارى و بى‏حجابى و فحشا در کشورمان داریم، در کشورهاى اروپایى نیست! واقعا هم نبود؛ من اطّلاع داشتم. البته در کشورهاى اروپایى ممکن بود فلان مرکزِ فسادى وجود داشته باشد؛ اما عرف زندگى مردم در آنجا مثلًا وضع و پوشش و رفتار زنان بهتر از آن چیزى بود که انسان بخصوص در بعضى از شهرهاى ما ملاحظه مى‏کرد و مى‏دید! از لحاظ اخلاقى، مردم دچار انواع و اقسام آسیبهاى اخلاقى بودند؛ نه فقط اخلاق شهوانى. توسط آن‏ها، ارتباطات مردم، مراودات مردم، تکیه و اعتماد مردم، همه‏اش آفت‏زده شده بود. این‏طورى پیش برده بودند و اداره کرده بودند؛ بحثِ تعمّد بود. مردم را بى‏حال و بى‏حوصله و ناامید مى‏خواستند. اخلاقهاى پیش‏برنده‏ى یک ملت، امید و تحرّک و جدّیت است. ملتى که ناامید باشد، ملتى که از آینده‏ى خود مأیوس باشد، ملتى که خود را تحقیر کند، پیشرفت نخواهد کرد. هر جنسى که گفته مى‏شد در داخل تولید شده است، خودِ این داخلى بودن، معنایش این بود که ارزشى ندارد! خود افراد، تحصیل‏کرده‏ها، دیگران، به هم مى‏گفتند که ایرانى یک لولهنگ آن آفتابه‏هاى گِلى قدیمى هم نمى‏تواند بسازد! یعنى نسل پیشرفته‏ى علمى هم نسبت به آینده‏ى علمى این کشور ناامید بود. این، آن مشکل اخلاقى است.
**********

ابلاغ سیاست‌هاى کلى برنامه‌ى پنجساله‌ى سوم‌، 30/2/78
 

13. فراهم ساختن امنیت غذایى و خودکفایى در کالاهاى اساسى، به‏وسیله‏ى افزایش تولید داخلى به‏ویژه در زمینه‏ ى کشاورزى‏.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگران و معلمان، 10/2/76
 

اروپا خیال نکند که ما به او احتیاج داریم؛ ابداً. ما به اروپا هیچ احتیاجى نداریم. ما کشور خودمان را مى‏توانیم بدون اروپا هم اداره کنیم. حالا فرض کنید، اگر چهار قلم کالاى لوکس و تجمّلاتى از فلان‏جا مى‏آید، نیاید؛ چه اهمیتى دارد. آنچه که مورد نیاز ملت ماست، در داخل تولید مى‏شود و اگر هم چیزى باشد که ما لازم داشته باشیم، خیلى از کشورها هستند که صف کشیده‏اند تا به ما بفروشند. چه نیازى به این چند دولت کشور اروپایى است که خیال مى‏کنند صاحب دنیا هستند؟!
منبع: khamenei.ir